NYX Cosmetics

A NYX Cosmetics-et Toni Ko alapította Los Angelesben, 1999-ben. A vállalat a L’oreal leányvállalata. A NYX az éjszakai görög istennő neve. A vállalat szerint 2015-ig világszerte 70 országban értékesítették termékeiket, így évente 93 millió dolláros forgalmat bonyolítottak le. Amikor divatról van szó, ez a világ legjobbjai közé tartozik.

Történelem

Az alapító Toni Ko családja Dél-Koreából költözött az Egyesült Államokba, amikor ő még csak tizenhárom éves volt. 25 éves korában megalapította a kozmetikai céget, egy, a szüleitől kapott 250 000 dolláros hitel segítségével. Toni 600 négyzetlábnyi épületében megalapította a kaliforniai NYX kozmetikát.

NYX Cosmetics

Az első tervezett és értékesített termékek csak a jumbo ceruzák voltak, amelyek az első üzleti évben 2 millió dollár bevételt eredményeztek. Kezdetben a kifejlesztett termékeket csak szakembereknek adták el, de aztán Ko úgy döntött, hogy a hétköznapi emberek számára is elérhetővé teszi termékeit. A termékeit drogéria szintnek minősítették. Termékeik reklámozásához például az NYX szociális médiát használt, és ingyenes terméket küldött a független vloggereknek és a YouTube sminkeseknek.

A 2008-ban tapasztalt gazdasági válság során a NYX termékek értékesítése nőtt. Ez annak köszönhető, hogy a fogyasztók alacsonyabb árú termékeket vásároltak high-end üzletekben. A fogyasztók ugyanolyan NYX termékeket találtak a tömeges piacokon, mint például a Sephora-ban. Az értékesítés 2014-ben 120 millió dollár volt.

A L’Oreal vásárlása

Ko eladta a NYX-et egy nemzetközi szépségvállalatnak, a L’Orealnak 500 millió dollárért. Ez az eladás ötéves versenytilalmi záradékot tartalmazott. Az értékesítés 2014-ben valósult meg.

Napjainkig a NYX Cosmetics továbbra is a L’Oreal irányítása alatt áll. Ezenkívül már ásványi alapozókat, ajakfényeket és a rúzsokat is kínál. 2015 szeptemberében a L’Oreal tégla- és habarcsboltokkal foglalkozott, amelyek a NYX kozmetikumoknak szenteltek. Jelenleg a NYX önálló üzleteket üzemeltet számos cégnél. Ezek a vállalatok közé tartozik Franciaország, Ausztrália, Kanada, Ausztria, Németország, Belgium, Észtország, Litvánia, India, Spanyolország, Lettország, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság. 2016-ban az NYX éves bevétele 4,7 százalékkal nőtt. A vállalat később kifejlesztette és elindította a NYX Professional sminket.

Az ajakápoló smink kategóriában a NYX Company egy sor terméket készít, például mint a rúzs, szájceruza, szájfény, vagy folyékony rúzs. Egy maradandó kollekciójuk is van, krémes, folyékony és ceruza formájában. Teljes, közepes és alacsony fedést biztosítanak, és elérhetőek matt, fényes, csillogó, fémes, szatén, vinil formában. Az ár 10 és 50 dollár között változik.

Az arc smink kategóriában az NYX kínálata alapozóból, korrektorból, bronzerből, pirosítóból, highlighterből plusz kontúrból, permetből, primerből és púderből áll. Teljes, közepes és gyenge fedettséggel rendelkeznek, és a formulájuk lehet géles, krémes, ceruza, folyadék vagy por. Nagyszerűen csillogó, matt, szatén, glitter és ragyogó változataik vannak. Az ár 10 és 50 dollár között változik.

A szem smink kategóriában a NYX szempillaspirált, műszempillát, palettákat, szemöldökre valót, szemhéjfestéket, tust, és szemhéj primert kínál. A szemkozmetikumok fedése lehet teljes, közepes, könnyű, felépíthető és gyenge. Az állaguklehet szilárd, krémes, gél, folyadék, ceruza és por, a felületük pedig szaténes, fényes, matt, fémes, krémes, csillogó, glitter és vinil. A szemkozmetikumok ára 10 dollár alatt kezdődik, és 50-nél fejeződik be.

Olvassa el a cikket, amelyről beszél smink ecsetek.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

By admin