A szemüvegüzlete különféle lencsék és keretek széles választékát kínálják

Annak ellenére, hogy szemészeti szakembere vagy a kedvenc szemüvegüzlete segít azonosítani a szemüveghez szükséges lencsék típusát, a keret kiválasztása főleg Önön múlik. A jó hír az, hogy a legtöbb szemüvegüzlet a különböző lencsék és keretek széles választékát kínálja, és szakembereik örömmel és készségesen adnak szakértői tanácsokat, hogy könnyebben kiválaszthassák a legjobb szemüveget.

Mielőtt azonban szemüveget vásárolna, számos fontos tippet kell szem előtt tartania, a biztos jó döntés érdekében.

Válasszon az arcformájával kontrasztos keretet

A keretek kiválasztásánál az az általános szabály, hogy az arc formájával ellentétes keretet kell választani.

Például, ha négyszögletes vagy nagyon szögletes arca van, akkor a kerek keretek tökéletesen megfelelhetnek Önnek. Ugyanakkor, ha kerek arca van, érdemes egy pár téglalap alakú keretet felpróbálnia.

Szemüvegüzlete
A szemüvegboltok többsége különféle lencsék és keretek széles választékát kínálja

Válasszon olyan kereteket, amelyek középpontba helyezik a szemét

Lehet, hogy kancsalnak fog tűnni, ha a szemei túl közel vannak a keret belső sarkához. Ha viszont a külső sarokhoz vannak túl közel a szemei, akkor a szemüveg kicsi lesz. Érdemes odafigyelni a megfelelő keretméretre is a szemüveg kiválasztásánál.

Videó: Hogyan válasszuk ki a legjobb szemüveget és keretet az arcformához

Válassza ki a keret méretét az arca formája szerint

Ha az arca ovális alakú, ne válasszon nagyobb kereteket, hiszen azok könnyen eltakarják az arca felét.

Keresse meg az orrához illő kereteket

Mivel a szemüveget sokat fogja viselni, érdemes minden szempontból a legmegfelelőbbet kiválasztania. Maradjon távol azoktól a szemüvegektől, amelyek mindig lecsúsznak az orrán, azoktól, amelyeknél a szempillák hozzáérnek a lencsékhez, és azoktól is, amelyek piros nyomokat hagynak az orron. A fejcsóválás egyik egyszerű módja annak megállapítására, hogy a szemüveg tökéletesen megfelel-e az arcának. A keretek túl nagyok, ha a szemüveg elmozdul miközben rázza a fejét.

Válassza ki a keret színét a bőrszínének megfelelően

Ha meleg bőrszíne van, a legjobb, ha kerüli a pasztell színű kereteket, ehelyett érdemes világos színű keretet választania. Ha hűvösebb bőre van, akkor pedig a legjobb lehetőségek közé tartozik a fekete, a szürke, az ezüst és a kék.

Ne felejtse el használni ezt az öt tippet, amikor kiválasztja a keretet, akár saját magának, akár a kedvesének vásárol. Ez segít abban, hogy amit kap, az tökéletesen megfeleljen Önnek.

Progresszív szemüvegek nőknek

Gyors útmutató a progresszív szemüvegekről

Ahogy egy újabb szám hozzáadódik az életkorodhoz, úgy változik a szemed is. Ha már a 40-es éveiben jár, szinte számítani lehet arra, hogy nehezen fog tudni fókuszálni a számítógép képernyőjén megjelenő weboldalra, a tárgyalóteremben lévő táblára vagy a kedvenc könyvére.

Ugyanazon kategóriába tartozó cikkek:

By admin